Японски дъмплинги
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
225 г зеле напа
3/4 ч.л. сол
225 г телешка кайма
3/4 ч зелен лук, нарязан фино
1 скилидка чесън, счукан
1 с.л. соев сос
2 ч.л. сусам, печен, леко счукан
2 с.л. сусамово олио
1/4 ч.л. смлян черен пипер
40 готови кори за дъмплинги
Начин на приготвяне:
Поръсете листата зеле с 1/2 чаена лъжичка сол и се оставят да престоят около 15 минути. Изстискайте влагата, след това изплакнете и подсушете листата. Нарежете зелето. В купа смесете зелето, каймата, лука, чесъна, соевия сос, сусама, сусамовото олио, черния пипер и 1/4 ч. л. сол и се разбърква старателно. Поставете по 1 1/2 чаена лъжичка от плънката в центъра на всяка кора. Прегънете на полукръг. Слепете краищата, като ги навлажните с малко вода и ги прищипете. За пържене: Сгорещете олио в дълбок тиган или уок. Изпържете дъмплингите за 3 мин. или до златисто. Поднесете със сос за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ