Регистрация

Императорски гъби

Автор:
gabi
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
1835
Оцени рецептата

16 средни гъби

1 малка глава лук, нарязан ситно

1 голяма скилидка чесън, счукан

1/2 ч зехтин

170 г прошуто ИЛИ 1 голямо парче шунка

2 ч.л. магданоз

2 ч.л. риган

Сол

Пипер

1 ч вино, бяло

Галета

Пармезан, настърган

 

Почистете добре гъбите и отстранете и нарежете стъблата им. Запържете лука и чесъна в 1/4 чаша зехтин до прозрачност. Добавете нарязаните стъбла гъби, нарязаното прошуто, магданоза, ригана, сол и черен пипер. Запържете за около 2 минути, след това добавете виното. Добавете галетата, докато сместа стане с консистенцията на каша. Покрийте шапките на гъбите с останалия зехтин. Напълнете всяка гъба с една супена лъжица от сместа, след това поръсете с пармезан и печете на 190ºС за 3 - 7 минути, в зависимост от размера на гъбите.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта