Императорски гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
16 средни гъби
1 малка глава лук, нарязан ситно
1 голяма скилидка чесън, счукан
1/2 ч зехтин
170 г прошуто ИЛИ 1 голямо парче шунка
2 ч.л. магданоз
2 ч.л. риган
Сол
Пипер
1 ч вино, бяло
Галета
Пармезан, настърган
Почистете добре гъбите и отстранете и нарежете стъблата им. Запържете лука и чесъна в 1/4 чаша зехтин до прозрачност. Добавете нарязаните стъбла гъби, нарязаното прошуто, магданоза, ригана, сол и черен пипер. Запържете за около 2 минути, след това добавете виното. Добавете галетата, докато сместа стане с консистенцията на каша. Покрийте шапките на гъбите с останалия зехтин. Напълнете всяка гъба с една супена лъжица от сместа, след това поръсете с пармезан и печете на 190ºС за 3 - 7 минути, в зависимост от размера на гъбите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ