Пилешки пастет
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2/3 ч равни количества сметана и мляко
1 малка глава лук, нарязан ситно
450 г пилешки черен дроб
1/4 ч брашно
1 ч.л. сол
Щипка лют сос
2 с.л. масло
1 скилидка чесън, счукан
2 яйца
2 с.л. бренди
1/2 ч.л. градински чай и мащерка
Магданоз, нарязан, пресен
Намаслете и леко набрашнете пет метални консерви с обем 170 г; оставете настрана. В кухненски робот или пасатор разбийте равните количества сметана и мляко, маслото, лука и чесъна, докато се пюрират хубаво. Добавете черния дроб, яйцата, брашното, брендито, солта, градинския чай, мащерката и лютия сос. Разбийте докато стане гладко и хомогенно. Изсипете сместа в кутиите до 2,5 см от ръба. Поставете консервите в тенджера. Добавете 5 см гореща вода и сложете на долния ред на предварително загрята до 180ºС фурна. Пече се 1 час или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излиза чиста. Извадете кутиите да се охладят за 30 минути. Извадете пастета и охладете напълно. След това оваляйте в ситно нарязан магданоз, увийте в найлоново фолио и отново във фолио. Може да се съхранява в хладилник до 1 седмица или замразено до 3 седмици.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ