Кростини с пилешки дробчета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. масло, зехтин
1 малка глава лук, нарязан ситно
1 голяма скилидка чесън, нарязан
225 г пилешки дробчета, нарязани ситно
1/2 ч вино, бяло
Сол
Пипер
2 ч.л. магданоз
70 г пълномаслена сметана
1/2 ч сос грейви (телешки бульон с подправки)
1 малка франзела, нарязана на филийки с дебелина 0,5 см
В тиган запържете леко лука и чесъна в 1 супена лъжица масло и малко зехтин. Запържете леко, докато лукът стане прозрачен. Добавете нарязания черен дроб и запържете леко на висока температура за около 3 минути или по-малко. Добавете бялото вино, сол, черен пипер и магданоз. Веднага след като виното се изпари, добавете сметаната, 1 супена лъжица масло и грейви соса, а след това оставете да кипне. Намалете котлона и оставете да къкри на слаб огън за около 1 минута. Нарежете франзелата и препечете във фурната за 1 минута на 200ºС. Намажете сместа върху препечения хляб и сервирайте, гарнирано с настърган бял трюфел, сотирани гъби или нарязан магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ