Бутерки с манатарки и охлюви
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г. бутер тесто
1 голям жълтък
1 1/2 ч.л. вода, студена
5 с.л. масло, безсолно
1/4 ч лук, нарязан ситно
450 г гъби пачи крак или други диви или култивирани гъби, едро нарязани (около 3 1/2 чаши)
3 манатарки, пресни, нарязани
24 охлюва, (1 консерва от 212 г) отцедени и изплакнати
3 с.л коняк, плюс още ако е необходимо
3/4 ч вино, червено, плътно
1 ч телешки бульон
Сол (на вкус)
Пипер (на вкус)
Разточете бутер тестото на голям правоъгълник с дебелина 0,3 см. Изрежете четири кръга от тестото с диаметър 10-12 см. Поставете ги върху хартия за печене. Смесете жълтъка и водата и намажете леко тестото. Охладете в продължение на 30 минути. Загрейте фурната до 200ºС. Печете в продължение на 20 минути, след което намалете до 180 ºС и печете до златисто кафяво (още около 5 до 10 минути). Охладете върху решетка.
В тенджера, сгорещете 3 супени лъжици масло на средно-висока температура и добавете лука, като разбърквате, докато омекне (около 2 минути). Добавете пачия крак и манатарките и разбърквайте, докато станат доста сухи (от 6 до 8 минути.) Добавете охлювите и разбъркайте добре. Добавят се 3 супени лъжици коняк, запалете алкохола внимателно с дълга кибритена клечка и гответе 1 до 2 минути. Тази смес се прехвърля в сито, поставено върху купа. Върнете съда на котлона. Добавете червеното вино и изчакайте да се редуцира наполовина, като остъргвате залепналите по дъното парченца (около 4 минути). Добавете телешкия бульон и редуцирайте докато сосът се сгъсти достатъчно, за да покрие леко лъжица, 3 до 5 минути. Махнете тенджерата от котлона, прибавете останалото масло, малко по малко и коригирайте подправките на вкус със сол и черен пипер и няколко капки коняк.
Добавете сместа с охлюви и гъби при соса и оставете да заври. Поставете топлите кръгове тесто в 4 топли чинии и запълнете с охлювената смес. Полейте с останалия сос и сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ