Френски пастет
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
900 г телешка плешка, нарязана на кубчета
450 г свинска плешка, нарязана на кубчета
450 г пилешки дробчета
2 патешки или пилешки гърди, нарязани на ленти
600 мл бяло вино
6 дафинови листа
1 ч.л. розмарин
1 ч.л. мащерка
100 г сланина, тънко нарязана
350 г сланина, нарязана на кубчета
Сол (на вкус)
Пипер (на вкус)
1 с.л. бахар
2 ч.л. мащерка
50 г брашно
2 големи яйца
60 мл бренди
Начин на приготвяне:
Поставете месото в купа и добавете виното, дафиновите листа, 1 чаена лъжичка мащерка. Оставете сместа да се маринова в хладилника за 2 дни. Разпределете кубчетата сланина в подходящ съд за печене с капак. Смелете месото (с изключение на патицата) и смесете каймата в купа със сол, черен пипер, бахар и 2 ч.л. мащерка, брашно, яйца и бренди. Сложете половината от сместа в съда, като притиснете хубаво по дъното и стените. Добавете патешките гърди и лентите сланина, а след това покрийте с останалата кайма. Покрийте съдържанието на съда с фолио и сложете капака. Печете в по-голям съд, пълен с вода до половината от дълбочината на съда с ястието. Печете на 130ºС за 2 до 3 часа. Махнете капака и охладете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ