Пшенични крекери
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч пълнозърнесто пшенично брашно
1/4 ч пшеничен зародиш
1 ч.л. сол
1/2 ч вода
1 ч универсално брашно
1/4 ч кафява захар
1/2 ч.л. хлебна сода
1/4 ч масло, меко
В средно голяма купа, смесете брашната, пшеничния зародиш, захарта, солта и содата. Прибавете водата и маслото и разбъркайте, докато се оформи гладко тесто. Разделете на две половинки, покрийте и оставете да престои 10 минути. Поставете половината от тестото върху намаслена тавичка за печене с размери 43 х 35 см и разточете на правоъгълник малко по-малък от тавичката. Набодете с вилица навсякъде по повърхността на тестото и нарежете квадрати от по 7 см. Намажете с вода и поръсете с допълнително сол по желание. Печете на 200 градуса за 8 минути, докато станат хрупкави, но не бива да покафеняват. Извадете върху решетка, за да се охладят. Повторете с втората половина тесто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ