Щрудели със сушени домати и сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
255 г меко прясно козе сирене, със стайна температура
255 г крема сирене, със стайна температура
1/4 ч сушени домати, фино нарязани, плюс
2 с.л. ситно нарязани сушени домати (в зехтин, отцедени)
2 с.л. фино нарязан пресен магданоз
2 с.л. наситнен пресен риган
12 листа кори за баница
1/3 ч зехтин
1 голям домат, ситно нарязан, без семената
Стръкчета пресен риган
Смесете първите 6 съставки в купа до гладкост. Овкусете с пипер. Поставете един лист точени кори върху работна повърхност (дръжте останалите покрити). Намажете леко с масло и подправете с черен пипер. Покрийте с друг лист кори. Намажете леко с масло и подправете с черен пипер. Покрийте с друг лист кори. Сгънете подредените точени кори наполовина по дължина. Намажете със зехтин. Намажете 1/4 от плънката по цялата дължина на корите, като оставите по 2,5 см празно място в краищата. Прегънете късите краища върху плънката. Намажете със зехтин. Натиснете, за да се запечата. Увийте плътно в найлоново фолио. Оставете в хладилника. Повторете с останалите продукти, така че да се получат 4 щрудела. Загрейте фурната до 190 градуса. Намажете с олио тавичка за печене. Сложете щруделите, със затворената страна надолу. С назъбен нож, набраздете всеки щрудел на 14 диагонални парчета. Намажете със зехтин. Пече се до златисто кафяво, около 15 минути. Охладете за 10 минути. Нарежете на филийки по направените срезове. Подредете в чиния. Украсете с резени домат и риган.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ