Щрудел с патладжан
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 голям патладжан – обелен и нарязан на кубчета
1/2 ч.л. сол
1 ч нарязан лук
1 с.л. зехтин
1 скилидка чесън - счукан
1 с.л. къри на прах
1 ч.л. кимион
1 ч.л. чили на прах
1 ч нарязани консервирани домати
2 с.л. захар
1/4 ч.л. смлян шафран
¼ ч оцет
1/2 ч печени фъстъци - нарязани
450 г замразени кори за баница (24 листа) – размразени
340 г безсолно масло
1 ч кисело мляко
Смесете патладжана със солта и се оставя за 30 минути. Увийте в кърпа и изцедете излишната влага. Заделете. В тиган, запържете леко лука в зехтина на умерен огън, докато омекне, около 2 минути. Добавете чесъна, кърито на прах, кимиона и чилито на прах и гответе още 2 минути. Добавете заделения патладжан, доматите и захарта. Смесете шафрана с оцета и добавете към сместа. Оставете на слаб огън за 15 минути, докато патладжанът омекне. Добавете малко вода, ако сместа стане прекалено суха. Добавете фъстъците и охладете напълно. Загрейте фурната до 200 градуса. Поставете лист кори върху чиста повърхност и поръсете леко с масло. Покрийте с още пет листа, поръсете с още малко масло всеки слой. Намажете горния слой с масло. Поставете една четвърт от плънката върху листовете и навийте на руло откъм дългата страна. Сложете със затворената страна надолу върху намазана тавичка и намажете с масло. Направете още три щрудела, като използвате останалата част от корите и останалата плънка и масло. Изпечете в предварително загрята фурна до златисто кафяво, за около 25 - 30 минути, извадете от съда и оставете за 10 минути преди сервиране. Нарежете щруделите на филийки и покрийте с кисело мляко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ