Регистрация

Щрудел с патладжан

Автор:
тодорова
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
252
Оцени рецептата

1 голям патладжан – обелен и нарязан на кубчета

1/2 ч.л. сол

1 ч нарязан лук

1 с.л. зехтин

1 скилидка чесън - счукан

1 с.л. къри на прах

1 ч.л. кимион

1 ч.л. чили на прах

1 ч нарязани консервирани домати

2 с.л. захар

1/4 ч.л. смлян шафран

¼ ч оцет

1/2 ч печени фъстъци - нарязани

450 г замразени кори за баница (24 листа) – размразени

340 г безсолно масло

1 ч кисело мляко

 

Смесете патладжана със солта и се оставя за 30 минути. Увийте в кърпа и изцедете излишната влага. Заделете. В тиган, запържете леко лука в зехтина на умерен огън, докато омекне, около 2 минути. Добавете чесъна, кърито на прах, кимиона и чилито на прах и гответе още 2 минути. Добавете заделения патладжан, доматите и захарта. Смесете шафрана с оцета и добавете към сместа. Оставете на слаб огън за 15 минути, докато патладжанът омекне. Добавете малко вода, ако сместа стане прекалено суха. Добавете фъстъците и охладете напълно. Загрейте фурната до 200 градуса. Поставете лист кори върху чиста повърхност и поръсете леко с масло. Покрийте с още пет листа, поръсете с още малко масло всеки слой. Намажете горния слой с масло. Поставете една четвърт от плънката върху листовете и навийте на руло откъм дългата страна. Сложете със затворената страна надолу върху намазана тавичка и намажете с масло. Направете още три щрудела, като използвате останалата част от корите и останалата плънка и масло. Изпечете в предварително загрята фурна до златисто кафяво, за около 25 - 30 минути, извадете от съда и оставете за 10 минути преди сервиране. Нарежете щруделите на филийки и покрийте с кисело мляко.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта