Регистрация

Шишчета от пилешко, телешко и свинско

Автор:
margarita
|
Дата:
03 Sep
|
Видяна:
442
Оцени рецептата

450 г комбинация от обезкостено пилешко, говеждо и свинско месо

3 с.л. зехтин

1 с.л. прясна лимонова трева

3 скилидки чесън

1/2 ч.л. почистени от семената и ситно нарязани червени люти чушки

1 с.л. къри на прах

1 ч.л. захар или мед

1/2 -1 ч.л. рибен сос или

¼ ч.л. Сол

Сос "Са-те"

Краставичен сос

За соса "Са-те":

1/4 ч зехтин

2 скилидки чесън, счукан

1/2 - 1 ч.л. смлени сушени люти чушки

3 листа лайм

1/2 ч.л. къри на прах

1 с.л. фино нарязана прясна лимонова трева

1 ч кокосово мляко

1/2 ч мляко

1 пръчица канела (5 см)

3 дафинови листа

2 ч.л. тамаринд паста

1 - 3 с.л. рибен сос

3 с.л. кафява захар

3 с.л. лимонов сок

1 ч фъстъчено масло

За краставичния сос:

1 краставица

5 с.л. захар

1 ч вряща вода

1/2 ч бял винен оцет

1 ч.л. сол

3 - 5 червени люти чушки, без семената и нарязани ситно

3 лука шалот, ситно нарязан

6 - 8 стръка магданоз (за украса)

 

Нарежете пилешкото, говеждото и свинското на тънки ленти от по 5 см. В кухненски робот или пасатор, комбинирайте зехтина, лимоновата трева, чесъна, червените чили чушки, кърито на прах и захарта с рибения сос и смесете до гладкост. Залейте месото с маринатата, покрийте и мариновайте в продължение на 2 часа. Набодете месото върху шишчета и изпечете на барбекю или скара, обръщайки от време на време, до готовност. Поднесете с двата вида сос. Загрейте масло в тиган на средно-висока температура и запържете чесъна, лука, лютите чушки, листата лайм, кърито на прах и лимоновата трева в продължение на 2 до 3 минути. Добавете кокосовото мляко, млякото, пръчката канела, дафиновите листа, тамаринд пастата, рибения сос, кафявата захар, лимоновия сок и фъстъченото масло и разбъркайте добре. Намалете огъня и гответе, като се разбърква често, докато сосът се сгъсти, около 30 минути. Внимавайте да не залепне за дъното на тигана. Нарежете краставицата на тънки филийки и ги подредете в купа. Разтворете захарта във вряща вода; разбъркайте с белия оцет и солта. Изсипете соса върху краставицата. Поръсете с червени чили чушки и лук. Охладете. Гарнира се със ситно нарязан магданоз.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта