Шишчета от моцарела и бекон
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
28 резена бекон
340 г моцарела
12 филийки бял хляб
12 резена домат
1/3 ч зехтин
2 консерви доматен сос
1 1/2 ч настърган пармезан
Червен пипер на вкус
Зехтин
Нарежете сиренето на квадрати от по 3 см и около 0,5 см дебелина. Увийте парче бекон около всяко парче сирене. Притиснете хубаво бекона, така че да държи здраво сиренето. Срежете всяко парче домат и всяко парче хляб наполовина. Сгорещете 1/3 чаша олио в тиган. Изпържете хляба до златисто от двете страни. На всеки шиш набодете като редувате парчетата бекон, увити около моцарелата, хляб и домат. Започнете и завършете с бекона. Поставете всяко шишче в плитка тава. Изсипете доматен сос върху всеки шиш. Поръсете с пармезан. Поръсете леко с червен пипер и допълнително зехтин. Загрейте фурната до 200 градуса. Изпечете до покафеняване. Поднесете веднага горещи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ