Регистрация

Шишчета от моцарела и бекон

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
04 Mar
|
Видяна:
612
Оцени рецептата

28 резена бекон

340 г моцарела

12 филийки бял хляб

12 резена домат

1/3 ч зехтин

2 консерви доматен сос

1 1/2 ч настърган пармезан

Червен пипер на вкус

Зехтин

 

Нарежете сиренето на квадрати от по 3 см и около 0,5 см дебелина. Увийте парче бекон около всяко парче сирене. Притиснете хубаво бекона, така че да държи здраво сиренето. Срежете всяко парче домат и всяко парче хляб наполовина. Сгорещете 1/3 чаша олио в тиган. Изпържете хляба до златисто от двете страни. На всеки шиш набодете като редувате парчетата бекон, увити около моцарелата, хляб и домат. Започнете и завършете с бекона. Поставете всяко шишче в плитка тава. Изсипете доматен сос върху всеки шиш. Поръсете с пармезан. Поръсете леко с червен пипер и допълнително зехтин. Загрейте фурната до 200 градуса. Изпечете до покафеняване. Поднесете веднага горещи.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта