Регистрация

Швейцарско фондю с Грюер

Автор:
Генчев
|
Дата:
17 Mar
|
Видяна:
611
Оцени рецептата

1/2 скилидка чесън

1 2/3 ч сухо бяло вино

450 г настъргано сирене Грюер

2 ч.л. царевично нишесте

1/4 ч кирш (или повече)

Настъргано индийско орехче на вкус

2 франзели, нарязани на кубчета от по 2-3 см

 

Втрийте вътрешната страна на тенджера с чесъна, добавете виното и се загрява над умерено-слаб огън, докато се сгорещи. Добавете сиренето, шепа по шепа, като разбърквате. Гответе сместа, като се разбърква, докато стане гладка, като не позволявате да завира. В малка купа, смесете царевичното нишесте и 1/4 чаша кирш. Разбъркайте добре и добавете към сместа с Грюер, заедно с индийското орехче и черен пипер на вкус. Загрява се, като се разбърква непрекъснато, само докато започне да бълбука. Не бива да завира. Прехвърля се в топъл съд за фондю и се държи горещо над слаб пламък. Поднася се с хлебни кубчета, набодени на дълги фондю вилици за потапяне.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта