Регистрация

Швейцарски флан

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
17 Mar
|
Видяна:
609
Оцени рецептата

1 ч готов микс за палачинки

3 с.л. масло

1/4 ч заквасена сметана

За пълнежа:

1 голяма глава лук, нарязан

2 с.л. масло

2 яйца, разбити

2 ч настъргано сирене Грюер

1/4 ч.л. сол

 

Нарежете маслото в микса за палачинки, добавете сметаната и разточете върху леко набрашнена повърхност; притиснете по дъното на кръгла тавичка и навийте краищата. Оставете в хладилника докато приготвяте пълнежа. За плънката, запържете лука в масло до златисто; охладете леко. Добавете яйцата, сиренето и солта. Изсипете тази смес в тестото и се пече във фурна, предварително загрята до 215 градуса в продължение на 15 минути, след това намалете до 180 градуса и продължете да печете 25 - 30 минути или докато нож, поставен в центъра, излезе чист. Сервирайте топло.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта