Чесново сирене Монтерей Джак
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
680 г сирене Монтерей Джак
30 скилидки пресен чесън
4 ч фъстъчено масло
1 с.л. италиански подправки
3 яйца разбити
2 ч универсално брашно
3 ч галета
3 с.л. нарязан магданоз
1 малък буркан сос Маринара
Нарежете сиренето на 30 филийки с около 0,6 см дебелина. Обелете чесъна и нарежете всяка скилидка надлъжно на около 6 филийки по дължина. Загрейте олиото в дълбока, тежка тенджера на средно-слаб огън. Добавете чесъна и оставете да се запържи за 5 - 7 минути, като внимавате да не изгорите или покафенее. Извадете от олиото, когато изплува на повърхността и е светло кафяв на цвят. Отцедете върху хартиена кърпа. Заделете мазнината за сиренето. Счукайте чесъна и го смесете с италианските подправки. Намажете равномерно половината филийки сирене с чесновата смес. Притиснете останалите резени сирене върху всяка намазана, така че да се получат 15 блокчета. Потопете в брашно и покрийте хубаво парчетата, след това потопете в яйце, после в галета, смесена с магданоз. Трябва да са се покрили хубаво от всички страни. Сгорещете олиото на средно-висока температура и изпържете сиренето по няколко парчета наведнъж, докато леко покафенеят (отнема около 2 минути).Отцедете сиренето върху хартиени кърпи и дръжте на топло, докато се изпържат всички парчета. Сервира се с клечки за зъби и сос Маринара за потапяне. Прави 30 парчета.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ