Чеснови сламки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г бутер тесто
Сокът от 2-3 скилидки чесън
56 г мляко
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. пармезан
Сол и лют червен пипер
Загрейте фурната до 210С. Разточете тестото върху набрашнена повърхност на правоъгълник, колкото е възможно по- тънко. Разбъркайте сока от чесън в по-голямата част от млякото и намажете тестото с половината смес. Смесете червения пипер и пармезана и подправете с малко сол и червен пипер. Поръсете половината от тази смес върху половината от тестото. Сгънете тестото и разточете колкото е възможно по-тънко. Повторете с останалите мляко, чесън и пармезан и разточете правоъгълник с не повече от 0,5 см дебелина. Намажете с мляко и нарежете на ивици от около 1 см широки и 5 см дълги. Подредете сламките на 2,5 см една от друга върху намазана тавичка и се пекат в продължение на 7 - 10 минути или до златисто кафяво. Сервира се топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ