Регистрация

Чеснови сламки

Автор:
jeni
|
Дата:
12 Jun
|
Видяна:
669
Оцени рецептата

225 г бутер тесто

Сокът от 2-3 скилидки чесън

56 г мляко

1 ч.л. червен пипер

1 с.л. пармезан

Сол и лют червен пипер

 

Загрейте фурната до 210С. Разточете тестото върху набрашнена повърхност на правоъгълник, колкото е възможно по- тънко. Разбъркайте сока от чесън в по-голямата част от млякото и намажете тестото с половината смес. Смесете червения пипер и пармезана и подправете с малко сол и червен пипер. Поръсете половината от тази смес върху половината от тестото. Сгънете тестото и разточете колкото е възможно по-тънко. Повторете с останалите мляко, чесън и пармезан и разточете правоъгълник с не повече от 0,5 см дебелина. Намажете с мляко и нарежете на ивици от около 1 см широки и 5 см дълги. Подредете сламките на 2,5 см една от друга върху намазана тавичка и се пекат в продължение на 7 - 10 минути или до златисто кафяво. Сервира се топло.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта