Регистрация

Чеснов сос с нахут

Автор:
desislavva
|
Дата:
12 Jun
|
Видяна:
424
Оцени рецептата

226 г нахут, накиснат и сварен

2 глави чесън, сварени цели за 20 минути, отцедени

113 г зехтин

Сокът от 2 лимона

85 г тахан

Черен пипер

4 с.л. прясно нарязан магданоз

Домати за гарниране

 

Пасирайте нахута на пюре. Стиснете скилидките чесън от кожата им и ги добавете към нахута. Добавете зехтина, лимоновия сок и сусамовия тахан. Пасирайте отново. Добавете черен пипер на вкус и магданоза и се разбърква добре. Сложете сместа в намаслена форма и охладете в продължение на 2 часа. Обърнете върху чиния за сервиране и гарнирайте с доматите.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта