Чеснов солен кекс
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 чаша чесън, едро нарязан
1 чаша лук, тънко нарязан
1/4 чаша масло, плюс 2 с.л. допълнително
2 чаши брашно
2 чаени лъжички бакпулвер
1 чаена лъжичка сол
2 с.л. магданоз, нарязан ситно
1 чаена лъжичка копър
1 чаша мляко
1/2 чаша чедър, настърган
Загрейте фурната до 225 градуса. Внимателно задушете чесъна и лука в 2 супени лъжици масло за около 10 минути, докато омекнат, но без да покафеняват.
Пресейте брашното, бакпулвера и солта в купа. Нарежете 1/4 чаша масло в сместа и разбъркайте, докато стане ронлива като царевично брашно. Добавете магданоза, копъра и млякото; разбърква се само докато се навлажни равномерно. Изсипва се в добре намазана квадратна тавичка. Разпределете чесъна и лука отгоре, след това се покрива с чедър. Пече се в продължение на 25 - 30 минути. Охлажда се леко и се нарязва на квадрати.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ