Регистрация

Червено зеле с ябълки

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
29 Mar
|
Видяна:
1091
Оцени рецептата

1,3 кг червено зеле

6 с.л. мазнина от бекон или масло (или по-малко)

1 глава лук, ситно нарязан

1 ч червено вино, сухо

2 ябълки, почистени и нарязани на кубчета (необелени)

2 с.л. кафява захар

1 с.л. винен оцет

1/2 ч.л. ким

сол и прясно смлян черен пипер на вкус

 

Срежете зелката наполовина и отстранете външните листа. Накъсайте наситно и накиснете в подсолена вода за 15 минути. Отцедете добре. Сгорещете мазнината в голям тиган и добавете 1 глава ситно нарязан лук. Запържете лука до прозрачност, за около 5 минути, след това добавете зелето. Разбъркайте с две дървени лъжици. Когато зелето започне да омеква, добавете сол и прясно смлян черен пипер на вкус, както и червеното вино. Оставете на слаб огън за 5 минути и след това добавете нарязаните на кубчета ябълки. Поръсете с кафявата захар и добавете винения оцет и кимиона. Покрийте с капак, но не плътно, и оставете да къкри на слаб огън за около 45 минути. За 8 порции. Поднесете горещо или студено.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта