Салата с нахут, патладжани, чушки и домати
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Това страхотно предястие и идеално мезе може да бъде и вашето постно основно, ако сте на диета или просто искате да хапнете по-лека храна. Ще зарадва тялото с витамини и минерали, ще донесе усещане за ситост и няма да натовари стомаха.
Необходими продукти:
консерва нахут (300 г отцедено количество на зърната)
2 патладжана
3 червени чушки
2 домата
връзка магданоз
3-5 скилидки чесън
сол
3 с.л. зехтин
1 с.л. балсамов оцет
ядки по желание (орехи или други; около 50 г)
Начин на приготвяне:
Надупчете патладжана с клечка за зъби. Разтворете 1 с.л. сол в малко вода и накиснете патладжана в нея за няколко минути. След това го сложете в тава, застлана с хартия за печене заедно с чушките и запечете на фурна. Обелете чушките и патладжана и ги наситнете в купа.
Докато зеленчуците се пекат отцедете нахута от соса на консервата и обелете зърната. Малко е досадно, но с белен нахут е доста по-вкусно. Добавете в купата при зеленчуците. Доматите обелете и нарежете на ситно при останалите продукти. Добавете и наситнения магданоз.
Счукайте чесъна на паста със сол. Добавете зехтина и оцета. Разбъркайте и с този сос залейте салатата. Опитайте на вкус и добавете още сол, зехтин или чесън по желание. На финала по избор поръсете с наситнени печени ядки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ