Панирани зелеви листа
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Тази рецепта в Русия се нарича "Капуста в кляр" и е традиционно мезе за пиво. Надявам се бираджийте у нас също да преоткрият табиетлийското хапване.
Необходими продукти:
1 зелка (няма да ви се наложи да ползвате цялата)
сол
2 яйца
брашно
червен пипер и чесън на прах
голямо количество растителна мазнина за пърженето
вода за варенето
Начин на приготвяне:
Кипнете около 2 литра вода в тенджера. Щом заври, добавете 1 с.л. сол. Зелето накъсайте на листа (около 20-30 листа ще са ви достатъчни) и махнете кочаните от най-долната им част. Пуснете ги да се варят 2 минути. Идеята е леко да омекнат, но да запазват хрупкавостта си.
Разбийте яйцата с 2 с.л. вода, сол, пипер и чесън на прах. Добавяйте брашно и рабивайте докато се получи тесто с консистенцията на гъста сметана. Сварените листа разрежете на парчета с дължина около 10 см. и ширина около 5 см. Сгорещете олио в тенджера или друг дълбок съд за пържене на маслена баня. Топвайте парчето в панировката и пържете до златиста коричка. Вадете в съд, застлан с хартия за печене, за да отцеди излишната мазнина.
По желание сервирайте със сос от разбито кисело мляко с копър и чесън.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ