Регистрация

Панирани зеленчуци

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
20 Mar
|
Видяна:
1827
Оцени рецептата

1 ч брашно от нахут

1/2 ч брашно

1/2 ч.л. сода за хляб

3/4 ч.л. винен камък

1/4 ч.л. морска сол

1 ч.л. кимион на прах

1 ч.л. кориандър на прах

1 ч.л. куркума

1/2 ч.л. асафетида (по желание)

1/4 ч.л. лют пипер

1 1/4 ч студена вода

2 с.л. лимонов сок

олио за пържене

1 ч нарязани на филийки картофи (1 см дебелина)

1 ч розички карфиол

1 ч нарязана сладка чушка

 

Смесете брашната, содата за хляб, винения камък, солта и подправките. Постепенно добавете, като разбивате с бъркалка, водата и лимоновия сок, така че да се направи гладко тесто с консистенцията на течна сметана. Заделете. Загрейте олио за пържене на маслена баня в дълбок тиган. Потопете зеленчуците в тестото, така че да се покрият. Изпържете ги в горещото олио, като обръщате, за да се изпържат равномерно за около 5 мин. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта