Зеленчукова темпура по японски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
1 яйце, разбито
1 ч студена вода
2 с.л. сухо бяло вино
1 ч брашно
За соса за потапяне:
1 с.л. рибен бульон
1 ч вода
2 с.л. мирин
2 с.л. саке
1/4 ч соев сос
Джинджифил на вкус
За зеленчуците: Моркови, лук, гъби, тиквички, чушки, грах в шушулка, тиква, патладжан и т.н.
За тестото: Разбийте яйцето и водата. Добавете брашното и разбийте бързо. Заделете. За соса за потапяне: Сварете рибния бульон и водата в продължение на 2 или 3 минути. Изключете котлона и добавете всички останали съставки. Подгответе зеленчуците, като ги нарежете на пръстени, ленти, кубчета и т.н. Зеленчуците просто се потапят в течното тесто. Оставете излишното да се оттече. Сгорещете олио в уока. Изпържете зеленчуците до готовност. Поднесете със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ