Регистрация

Зеленчуци с винегрет

Автор:
Milikin
|
Дата:
11 Dec
|
Видяна:
1627
Оцени рецептата

1 средно голям морков, обелен и нарязан на филийки

1 малка глава целина, нарязана на филийки

4 малки стръка праз, нарязан на филийки

1 средно голяма ряпа, обелена и нарязана на филийки

4 пащърнака, обелени и нарязани на филийки

2 с.л. чесън, счукан

1 ч.л. смлян кориандър

2 ч вода

1 ч.л. сол

3 с.л. бял винен оцет

1 с.л. фино нарязан пресен копър

1/3 ч зехтин

 

Поставете зеленчуците, чесъна и кориандъра в достатъчно голяма тенджера и добавете вода и сол. Покрийте и оставете на силен огън. Варете, докато зеленчуците омекнат, като изваждате всички, които са се сварили. Поставете зеленчуците да се отцедят върху кърпи и оставете в хладилника да се охладят. Добавете оцета към течността в тенджерата и се вари, докато течността се редуцира с 2/3. Махнете от огъня и изсипете в купа. Когато течността се охлади, добавете копъра и енергично разбийте със зехтина. Подредете зеленчуците в чиния, изсипете соса върху тях и сервирайте.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта