Зеленчуци с винегрет
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 средно голям морков, обелен и нарязан на филийки
1 малка глава целина, нарязана на филийки
4 малки стръка праз, нарязан на филийки
1 средно голяма ряпа, обелена и нарязана на филийки
4 пащърнака, обелени и нарязани на филийки
2 с.л. чесън, счукан
1 ч.л. смлян кориандър
2 ч вода
1 ч.л. сол
3 с.л. бял винен оцет
1 с.л. фино нарязан пресен копър
1/3 ч зехтин
Поставете зеленчуците, чесъна и кориандъра в достатъчно голяма тенджера и добавете вода и сол. Покрийте и оставете на силен огън. Варете, докато зеленчуците омекнат, като изваждате всички, които са се сварили. Поставете зеленчуците да се отцедят върху кърпи и оставете в хладилника да се охладят. Добавете оцета към течността в тенджерата и се вари, докато течността се редуцира с 2/3. Махнете от огъня и изсипете в купа. Когато течността се охлади, добавете копъра и енергично разбийте със зехтина. Подредете зеленчуците в чиния, изсипете соса върху тях и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ