Цвекло по харвардски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г консерва нарязано цвекло, неотцедено
1 с.л. царевично нишесте
4 ч.л. захар
3/4 ч.л. сол
1/4 ч оцет
1. Отцедете течността от цвеклото в мерителна чашка. Добавете достатъчно вода, така че течността да е 2/3 ч. Заделете.
2 Смесете царевичното нишесте, захарта и солта в дълбок топлоустойчив, неметален съд за готвене.
3. Постепенно добавете течността от цвеклото и сместа с оцета и царевичното нишесте. Разбъркайте до гладкост.
4. Сгорещете, покрито, в микровълновата фурна за 1,5 минути или докато течността заври. Разбъркайте.
5. Сварете течността за още 1 минута. Разбъркайте след 30 секунди.
6. Добавете цвеклото и сгорещете, непокрито в микровълновата фурна за три минути или докато цвеклото се сгорещи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ