Регистрация

Цвекло по харвардски

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
23 Jun
|
Видяна:
471
Оцени рецептата

450 г консерва нарязано цвекло, неотцедено

1 с.л. царевично нишесте

4 ч.л. захар

3/4 ч.л. сол

1/4 ч оцет

 

1. Отцедете течността от цвеклото в мерителна чашка. Добавете достатъчно вода, така че течността да е 2/3 ч. Заделете.

2 Смесете царевичното нишесте, захарта и солта в дълбок топлоустойчив, неметален съд за готвене.

3. Постепенно добавете течността от цвеклото и сместа с оцета и царевичното нишесте. Разбъркайте до гладкост.

4. Сгорещете, покрито, в микровълновата фурна за 1,5 минути или докато течността заври. Разбъркайте.

5. Сварете течността за още 1 минута. Разбъркайте след 30 секунди.

6. Добавете цвеклото и сгорещете, непокрито в микровълновата фурна за три минути или докато цвеклото се сгорещи.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта