Царевични кюфтенца с портокалов сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 големи яйца, разбити
3/4 ч мляко
1 ч.л. смлян кимион
2 ч брашно
Сол и черен пипер на вкус
2 ч царевични зърна, пресни или замразени, размразени
3 с.л. магданоз - нарязан
Олио за пържене
За портокаловия сос:
1/2 ч портокалов мармалад
1 3/8 ч прясно изцеден портокалов сок
1 с.л. джинджифил, настърган
1/2 ч.л. дижонска горчица
Лют сос на вкус
В купа, разбийте яйцата и млякото. В друга купа, смесете кимиона с брашното. Поръсете със сол и пипер. Разбийте сместа с яйцата в брашното с телена бъркалка. Добавете царевицата и магданоза. Загрейте олиото до 190°С. Капнете от царевичната смес в горещата мазнина без да препълвате съда. Запържете до златисто кафяво и от двете страни. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. Сервирайте със соса.
За соса:
Смесете мармалада, портокаловия и лимоновия сок, джинджифила, кимиона и горчицата в блендер. Смесете до гладкост. Изсипете в купа за сервиране и добавете лют сос на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ