Регистрация

Царевични кюфтенца с портокалов сос

Автор:
ivanova
|
Дата:
16 Oct
|
Видяна:
823
Оцени рецептата

2 големи яйца, разбити

3/4 ч мляко

1 ч.л. смлян кимион

2 ч брашно

Сол и черен пипер на вкус

2 ч царевични зърна, пресни или замразени, размразени

3 с.л. магданоз - нарязан

Олио за пържене

За портокаловия сос:

1/2 ч портокалов мармалад

1 3/8 ч прясно изцеден портокалов сок

1 с.л. джинджифил, настърган

1/2 ч.л. дижонска горчица

Лют сос на вкус

 

В купа, разбийте яйцата и млякото. В друга купа, смесете кимиона с брашното. Поръсете със сол и пипер. Разбийте сместа с яйцата в брашното с телена бъркалка. Добавете царевицата и магданоза. Загрейте олиото до 190°С. Капнете от царевичната смес в горещата мазнина без да препълвате съда. Запържете до златисто кафяво и от двете страни. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. Сервирайте със соса.

За соса:

Смесете мармалада, портокаловия и лимоновия сок, джинджифила, кимиона и горчицата в блендер. Смесете до гладкост. Изсипете в купа за сервиране и добавете лют сос на вкус.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта