Регистрация

Царевица с барбекю сос

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
11 Apr
|
Видяна:
315
Оцени рецептата

56 г лук, нарязан ситно

1 скилидка чесън, счукан

226 г домати, обелени и нарязани

113 г зелени чушки, нарязани на кубчета

30 г зелени люти чушки, нарязани на кубчета

15 г джинджифил, настърган

30 г растително масло

1 с.л. доматено пюре

2 ч.л. малцов оцет

1 ч.л. сос Уорчестър

230 мл зеленчуков бульон

1 ч.л. захар

1/4 ч.л. сол

4 средни кочана царевица

2 с.л. сухо шери

 

Загрейте олиото. Добавете лука и чесъна и запържете за 2 - 3 минути. Прибавете доматите, чушката, чилито, джинджифила, доматеното пюре, малцовия оцет, соса Уорчестър, бульона, захарта и солта. Оставете да заври, покрийте и оставете да къкри за 30 минути, като през последните 10 минути на готвенето махнете капака. Оставете да изстине леко и след това пюрирайте, като прекарате през сито. Отрежете стъблата на царевичните кочани. Отстранете листата и копринените конци. Сложете ги в тенджера с вряща подсолена вода и оставете да къкри, покрити, за 20 минути, или докато омекнат. Отцедете. Междувременно, върнете соса в тигана, оставете отново да заври, добавете шерито и оставете да къкри за няколко минути. Залейте кочаните сварена царевица и сервирайте.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта