Царевица в млечен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 с.л. масло или маргарин
3 с.л. брашно
1 1/2 ч затоплено нискомаслено мляко, пълномаслено мляко или лека сметана
3 ч пресни зърна царевица, нарязани
Сол на вкус
бял пипер на вкус
Добавки за украса:
Нарязан лук, на ленти
Червена чушка, на ленти
Зелена чушка, на ленти
настърган морков
сотирани печурки
щипка къри на прах
натрошен запържен бекон
Разтопете маслото и прибавете брашното. Добавете млякото бавно, като разбърквате енергично, докато всичко се смеси напълно, сгъсти се и леко забълбука. Добавете царевицата и оставете да къкри около 3 минути. Подправя се със сол и бял пипер.
Останалата царевица може да се пюрира в блендер или кухненски робот, за бърз сос за скариди, миди или раци. Смесете сварените морски дарове с царевичния сос, оставете да къкри леко и намажете върху препечен хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ