Регистрация

Хрупкави дъмплинги със свинска кайма

Автор:
Благослава
|
Дата:
02 Jun
|
Видяна:
221
Оцени рецептата

340 г свинска кайма

8 нарязани водни кестена

1/4 ч нарязан зелен лук

1 с.л. соев сос

1/2 ч.л. сол

1 ч.л. царевично нишесте

1/2 ч.л. настърган пресен джинджифил

450 г готови дъмплинги

Олио за пържене

Кетчуп

Горчичен сос

 

Комбинирайте каймата, кестените, зеления лук, соевия сос, солта, царевичното нишесте и джинджифила в купа. Разбърква се добре. Сложете 1/2 чаена лъжичка от сместа в центъра на всеки дъмплинг и го сгънете върху пълнежа, така че да се образува триъгълник. Запечатайте краищата с вода. Сгорещете олиото в уок или голям тиган на средно висока температура до 190С. Изпържете дъмплингите, по няколко наведнъж, за 2 - 3 минути или до златисто кафяво и хрупкаво. Отцедете върху хартиени кърпи. Сервирайте топло с кетчуп и сос с горчица, по желание.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта