Регистрация

Хрупкави аспержи в сос от стриди

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
02 Jun
|
Видяна:
408
Оцени рецептата

6 ч пилешки бульон или 2 кубчета, разтворени в 6 ч вода

2 с.л. олио

450 г аспержи, почистени

2 с.л. разтопена мас от пиле / патица

2 ч.л. сусамово олио

За соса:

3 1/2 с.л. сос от стриди

1 с.л. вода

1 с.л. сухо шери

 

1. Сложете бульона да заври. Добавете олиото и аспержите. Задушете ги в бульона за около 2 минути. Изключете котлона. Оставете аспержите в бульона, докато приготвяте соса.

2. Сгорещете мазнината от пиле / патица в малка тенджера. Добавете сместа за соса и варете на слаб огън, докато се разпени. Добавете сусамовото олио. Изключете котлона.

3. Отцедете аспержите и заделете в чиния за сервиране. Изсипете соса отгоре. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта