Хайвер с патладжани
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 голям патладжан (680 – 700 г)
1 средна глава лук, ситно нарязан
1 среден домат; месест, обелени и ситно нарязан
2 големи скилидки чесън; счукан
1 с.л. зехтин
2 с.л. червен винен оцет
Сол и прясно смлян черен пипер
пресен магданоз, нарязан
Загрейте фурната до 190 градуса. Набодете патладжана на няколко места с нож и го изпечете, върху хартия за печене, докато омекне, около 50 минути. Обърнете веднъж по средата на печенето. Извадете от фурната и охладете. Нарежете патладжана надлъжно наполовина. Издълбайте месото и го нарежете много фино. В голяма купа, комбинирайте месото с лука, доматите, чесъна, зехтина и оцета. Смесете добре и овкусете с със сол и черен пипер. Покрийте с капак и съхранявайте в хладилника в продължение на няколко часа. Сложете в чиния за сервиране и гарнирайте с магданоз. Сервирайте с пита, нарязана на триъгълници или ръжен хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ