Регистрация

Хайвер с патладжани

Автор:
alexander
|
Дата:
04 Apr
|
Видяна:
155
Оцени рецептата

1 голям патладжан (680 – 700 г)

1 средна глава лук, ситно нарязан

1 среден домат; месест, обелени и ситно нарязан

2 големи скилидки чесън; счукан

1 с.л. зехтин

2 с.л. червен винен оцет

Сол и прясно смлян черен пипер

пресен магданоз, нарязан

 

Загрейте фурната до 190 градуса. Набодете патладжана на няколко места с нож и го изпечете, върху хартия за печене, докато омекне, около 50 минути. Обърнете веднъж по средата на печенето. Извадете от фурната и охладете. Нарежете патладжана надлъжно наполовина. Издълбайте месото и го нарежете много фино. В голяма купа, комбинирайте месото с лука, доматите, чесъна, зехтина и оцета. Смесете добре и овкусете с със сол и черен пипер. Покрийте с капак и съхранявайте в хладилника в продължение на няколко часа. Сложете в чиния за сервиране и гарнирайте с магданоз. Сервирайте с пита, нарязана на триъгълници или ръжен хляб.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта