Регистрация

Хайвер с артишок

Автор:
jordana
|
Дата:
03 Apr
|
Видяна:
173
Оцени рецептата

6 малки артишока

42 г тарама, изплаква се, ако е необходимо ИЛИ 56 г хайвер от треска

1 с.л. ситно настърган лук

2 големи сочни лимона

1 ч зехтин

Сол

прясно смлян бял пипер

 

Почистете и изплакнете артишока. Поставете в тенджера, която е достатъчно широка, за да го побере на един слой на дъното. Налейте вряща вода, така че да достигне една четвърт от горния ръб на тенджерата. Добавете сол и оставете да къкри 15-40 минути, в зависимост от размера, до омекване на сърцевината. Отцедете, изплакнете със студена вода, подсушете и охладете. Разбийте тарамата с настъргания лук. Можете да направите това и в процесор. Рендосайте ситно кората на един лимон и разбийте с две супени лъжици вряща вода. Изстискайте сока от двата лимона. Като редувате лимонов сок и зехтин, добавете при хайвера, като разбивате след всяко добавяне. Трябва да се получи консистенцията на майонеза. Може да не е необходима цялата мазнина. Опитайте на вкус и подправете с черен пипер. Сложете с лъжица от соса в листата на артошока и поднесете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта