Регистрация

Хавайски пастет

Автор:
Благослава
|
Дата:
23 Jun
|
Видяна:
470
Оцени рецептата

1 1/2 ч масло

1 глава лук, нарязан

680 г пилешки дробчета, нарязани

3/4 ч пилешки бульон

2 с.л. сухо шери

1/2 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. къри на прах

1/2 ч.л. сол

1/8 ч.л. пипер

2 скилидки чесън, счукан

1/3 ч бренди

1 ч нарязани орехи, печени

2 с.л. неовкусен желатин

Нарязани пълнени маслини

 

В голям тиган, сгорещете 1 чаша масло и запържете лука до златисто. Добавете пилешките дробчета и гответе 10 минути, като периодично се разбърква. Добавете шерито, подправките, чесъна и 1/2 чаша бульон. Гответе 5 минути. Пюрирайте сместа в блендер. Добавете 1/4 чаша бульон и желатина в сместа и пюрирайте. Разтопете останалото масло и смесете пюрето с брендито. Добавете орехите и разбъркайте с вилица. Охладете за една нощ в хладилника. Оформете сместа с ръце във формата на ананас. Украсете с нарязани маслини. Поднесете с крекери.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта