Регистрация

Фондю със сирене #1

Автор:
benito
|
Дата:
08 Apr
|
Видяна:
170
Оцени рецептата

226 г швейцарско сирене, нарязано на кубчета

226 г сирене Грюер, нарязано на кубчета

2 с.л. брашно

1 скилидка чесън, разполовена

2 ч сухо бяло вино

1 с.л. лимонов сок

3 с.л. кирш

Франзела, нарязана на кубчета

 

Сложете сиренето в найлонова торбичка. Поръсете с брашно. Смесете докато сиренето се покрие. Натъркайте с разполовената скилидка чесън дъното и страните на тенджера. Добавете виното, сгорещете на слаб огън само докато започнат да се издигат мехурчета по повърхността (виното не трябва да завира), прибавете лимоновия сок; добавете сиренето, около 1/2 чаша наведнъж, като се разбърква непрекъснато с дървена лъжица, докато сиренето се разтопи. Прибавя се кирш. Изсипете в керамичен съд за фондю на слаб огън. Използвайте вилици с дълги дръжки за кубчетата хляб, за да ги натопите във фондюто.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта