Регистрация

Фондю-кюфтенца

Автор:
Надежда
|
Дата:
04 Apr
|
Видяна:
517
Оцени рецептата

------------------------------- За кюфтетата ----------------- --------------

680 г телешка кайма

1 голямо яйце

1/4 ч галета

2 с.л. бира или ябълков сок

1 ч.л. чеснова сол

2 ч зехтин

1/2 ч масло; не използвайте маргарин

------------------------------- За тестото ----------------- --------------

1 ч готов микс за бисквитки (или брашно по избор)

1/2 ч бира или ябълков сок

1 голямо яйце

------------------------------- Горчичен сос ----------------- --------------

1/2 ч майонеза или салатен дресинг

2 с.л. горчица

1 с.л. лук, ситно нарязан

----------------------------- Сос с хрян ------------------- ----------

1/2 ч заквасена сметана

1 с.л. хрян

1/8 ч.л. сос Уорчестър

 

На кюфтетата:

Смесете каймата, яйцето, галетата, бирата и чесновата сол. Оформете сместа на малки топки. Подгответе течното тесто. Загрейте олиото и маслото в метален съд за фондю (или голяма тенджера) до 190 градуса. Забодете кюфтетата на фондю вилица или метален шиш, потопете в тестото и изпържете в горещото олио до желаната готовност, около 2 минути. Сервирайте с двата соса. ЗАБЕЛЕЖКА: Тези кюфтета могат да бъдат приготвени и без тестото.

На тестото: Смесете всички съставки с вилица. (Тестото ще бъде леко на бучки).

На горчичения сос и соса с хрян: Смесете всички съставки и съхранявайте в хладилник до сервиране.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта