Регистрация

Фондю в микровълновата

Автор:
bogdanova
|
Дата:
08 Apr
|
Видяна:
322
Оцени рецептата

1 скилидка чесън, обелена и нарязана

226 г швейцарско сирене, настъргано

1/4 ч брашно

1/4 ч.л. сол

Няколко зърна черен пипер

1/4 т смляно индийско орехче (по желание)

1 1/2 ч сухо бяло вино

2 с.л. кирш (по желание)

Франзела, нарязана на кубчета

 

1. Разтрийте вътрешността и дъното на дълбок съд за микровълновата фурна или неметално фондю с чесън. Изхвърлете чесъна.

2. Смесете сиренето, брашното, солта, черния пипер и индийското орехче в подготвения съд. Добавете виното и разбъркайте добре.

3. Сгорещете, покрито, в микровълновата фурна за 6 минути, като разбъркате през последната половина на готвенето.

4. Ако сиренето не се стопи напълно, сгорещете за още 30 до 60 секунди. Ако желаете, добавете кирш.

5. Набодете кубчетата хляб на фондю вилици или обикновени вилици и натопете във фондюто.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта