Фондю в микровълновата
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 скилидка чесън, обелена и нарязана
226 г швейцарско сирене, настъргано
1/4 ч брашно
1/4 ч.л. сол
Няколко зърна черен пипер
1/4 т смляно индийско орехче (по желание)
1 1/2 ч сухо бяло вино
2 с.л. кирш (по желание)
Франзела, нарязана на кубчета
1. Разтрийте вътрешността и дъното на дълбок съд за микровълновата фурна или неметално фондю с чесън. Изхвърлете чесъна.
2. Смесете сиренето, брашното, солта, черния пипер и индийското орехче в подготвения съд. Добавете виното и разбъркайте добре.
3. Сгорещете, покрито, в микровълновата фурна за 6 минути, като разбъркате през последната половина на готвенето.
4. Ако сиренето не се стопи напълно, сгорещете за още 30 до 60 секунди. Ако желаете, добавете кирш.
5. Набодете кубчетата хляб на фондю вилици или обикновени вилици и натопете във фондюто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ