Регистрация

Фондю

Автор:
ivanova
|
Дата:
04 Apr
|
Видяна:
153
Оцени рецептата

73 мл сухо бяло вино

1 скилидка чесън

155 г сирене ементал

155 г сирене Грюер

1 ч.л. царевично нишесте

14 мл кирш

смлян пипер

смляно индийско орехче

170 г бял хляб, нарязан на кубчета

 

Натъркайте вътрешността на тиган с половин скилидка чесън и оставете да изсъхне. Сложете виното в съда и го оставете да заври. Бавно започнете да добавяте сиренето към кипящото вино, като разбърквате непрекъснато, докато всяка частичка се разтвори, после добавете още. Когато цялото сирене е разтопено, прибавете кирша в царевичното нишесте, а след това добавете сместа при сиренето и бъркайте на котлона, докато сместа заври отново. Добавете прясно смлян черен пипер и индийско орехче на вкус. Поднесете с хляба, набоден на шишове.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта