Уонтони
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. фъстъчено олио
1 1/2 с.л. настърган пресен джинджифил
2 скилидка чесън, счукан
2 питки тофу, натрошено
1/2 ч фино нарязан зелен лук
2 ч.л. сусамово олио
2 с.л. соев сос
50 готови кори за уонтони
Купа с хладка вода
Царевично нишесте за поръсване
Сгорещете олио в тенджера. Поръсете с джинджифила и чесъна и запържете за кратко след това добавете тофуто и гответе в продължение на няколко минути. Добавете зеления лук, сусамовото олио и соевия сос и разбъркайте добре. Заделете да се охлади. Сложете по пълна чаена лъжичка от сместа в центъра на всяка кора. Навлажнете краищата с вода и прегънете върху плънката във формата на триъгълник. Притиснете краищата, така че да се слепят. Съберете левия и десния край над пълнежа. Отново намокрете и слепете краищата. Оваляйте в царевично нишесте. За супа: Пуснете уонтоните в кипяща вода и варете 5 мин. Отцедете. За пържене: Загрейте 2 до 3 чаши олио в тиган, докато е горещо. Изпържете уонтоните до златисто за 2-3 мин. от всяка страна. Отцедете. Сервира се със сос отстрани.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ