Триъгълници от тофу
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г твърдо тофу
1 с.л. царевично или рапично олио
1 ч.л. смлян пресен джинджифил
1/2 ч нарязан лук
1 с.л. къри на прах, смесено с
2 с.л. вода
1 ч.л. царевично нишесте, разтворено в
1 с.л. вода
1 с.л. сусамово олио
20 готови кори за дъмплинги
олио за пържене
115 г пресни гъби, нарязани ситно
1 ч.л. соев сос
1/4 ч.л. пипер
1 ч.л. шери
1/4 ч.л. червен пипер
1 ч.л. разтворим пилешки бульон
Подсушете тофуто и натрошете на малки парченца с вилица. Загрейте олиото в незалепващ тиган и запържете джинджифила до кафяво. Добавете нарязания лук и смесете с кърито на прах; разбърква се и се готви в продължение на 2 минути. Добавете тофуто, гъбите, соевия сос, черния пипер, шерито, червения пипер и бульона; оставете да заври. Добавете сусамовото олио и разтвореното царевично нишесте; разбъркайте добре. Охлажда се. Поставете малко от къри тофуто (около 2 чаени лъжички) в центъра на всяка кора. Прегънете на триъгълник. Намажете леко краищата с вода. Загрейте олиото за пържене. Изпържете на маслена баня до кафяво. Поднася се с оцет, равни количества соев сос и оцет или сладко-кисел сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ