Регистрация

Тортелини на шиш

Автор:
jeni
|
Дата:
12 Jun
|
Видяна:
732
Оцени рецептата

1/3 ч оцет; билков или бял винен

2 с.л. горчица; дижонска

1 ч.л. риган, сушен

1/2 ч.л. розмарин, сушен

1/2 ч.л. мащерка, сушена

4 скилидки чесън, счукан

30 тортелини

450 г гъби; малки

2 сладки чушки, червени или зелени

30 бамбукови шишчета

Зехтин, колкото е необходимо

 

Комбинирайте оцета, горчицата, босилека, ригана, розмарина, мащерката и чесъна в чаша или купа от неръждаема стомана. Бавно добавете зехтина, като разбивате, докато са добре смесени. Сварете тортелините във вряща вода, отцедете. Прехвърлят се в голяма купа. Внимателно разбъркайте с половината от винегрета. Оставете в хладилника, покрити, за най-малко 12 часа, като разбърквате от време на време. Почистете гъбите, отрежете и изхвърлете стъблата. Смесете останалите гъби с останалия винегрет. Оставете в хладилника за поне 12 часа, като разбърквате от време на време. Нарежете чушките надлъжно на ивици, после на квадратчета с големината на тортелините. Отцедете тортелините и гъбите. Набодете по 1 тортелина, 1 парче чушка и една гъба на всеки шиш и поднесете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта