Регистрация

Топчици от кисело зеле

Автор:
Генчев
|
Дата:
05 Sep
|
Видяна:
967
Оцени рецептата

1 глава лук, нарязан фино

3 с.л. несолено масло

3 с.л. шунка, нарязана ситно

1 ч телешко варено, нарязано ситно

1/2 скилидка чесън, наситнен и счукан на паста

6 с.л. брашно

2 ч кисело зеле, отцедено и нарязано фино

1 с.л. пресен магданоз, нарязан фино

1/2 ч телешки бульон

1 голямо яйце

2 ч мляко

2 1/2 ч брашно

4 ч галета

олио за пържене

 

В голям тиган, запържете лука в масло на умерено-слаб огън, като се разбърква, докато омекне. Добавете шунката, телешкото и чесъна. Запържете сместа, като разбърквате, за 1 мин. Добавете 6 супени лъжици брашно и гответе над умерен огън, като се разбърква, в продължение на 3 минути. Добавете киселото зеле, магданоза и бульона и гответе в продължение на 3 минути или докато се сгъсти и стане пастообразно. Разстелете сместа в чиния и охладете в продължение на най-малко 3 часа. В купа, разбийте яйцата, млякото и 2 1/2 чаши брашно. Оформете сместа с равни чаени лъжички на топки, натопете в яйчената смес и ги оваляйте в галета. Сгорещете олио в тигана. Изпържете топките на партиди за 2- 3 мин. до златисто-кафяво. Сложете да се отцедят върху хартиени кърпи.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта