Регистрация

Тиквички в сос

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
1160
Оцени рецептата

6 малки тиквички

2 скилидки чесън, фино смлени

1 с.л. масло

1 с.л. брашно

сол, черен пипер

настъргано сирене

 

Настържете тиквичките и поръсете със сол. Поставете в гевгир над купа, за да се отцедят соковете и оставете за 30-60 минути. След това изстискайте хубаво тиквичките, като запазите всички сокове, които се отделят. Загрейте малко масло, зехтин или фъстъчено олио в тиган и запържете леко тиквичките и чесъна за 2-3 минути. В тенджера сложете заделените сокове от тиквичките и ги сгорещете много добре. Направете кладенче в центъра на тиквичките и сгорещете масло за няколко секунди, след това се добавя брашното в кладенчето и се разбърква с маслото. След още 1 минута, добавете горещия сок от тиквички и се разбърква 30 секунди – трябва да се получи гъст сос. Смесете всичко заедно на този етап и добавете черен пипер и сирене по избор, ако желаете.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта