Тиква с пълнеж от червена боровинка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 малки тикви
1 сол
8 супени лъжици масло или маргарин
8 супени лъжици мед
450 г сос от червени боровинки
1. Измийте и подсушете тиквите.
2. Сложете тиквите в микровълнова фурна и гответе за 15 минути или до омекване.
3. Оставете да престоят 5 минути.
4. Разполовете ги и отстранете семената.
5. Сложете ги с изрязаната част нагоре в плитка, устойчива на топлина, неметална тавичка.
6. Поръсете със сол. Сложете 1 супена лъжица масло и 1 супена лъжица мед във всяка половина.
7. Печете, открити в микровълновата фурна за 4 минути или докато маслото се разтопи.
8. С четка или лъжица, разпределете сместа от мед и масло върху изрязаната повърхност на тиквата.
9. Поставете една супена лъжица сос от червени боровинки във всяка половинка. Пуснете в микровълновата фурна за 6 минути или докато сосът от червени боровинки се сгорещи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ