Тиква с пармезан
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 малка глава лук, ситно нарязан
3 малки тикви цигулка, нарязани на тънки филийки
1/4 ч вода
1 ч мляко
3 филийки бял хляб, без кората, натрошен
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. мононатриев глутамат (по желание)
2 с.л. масло, разтопено
1/2 ч настърган пармезан
галета
1. Поставете нарязания лук и нарязаната на парчета тиква в 2-литров, устойчив на топлина, неметален съд за готвене с водата. Покрийте и сгорещете в микровълновата фурна за 7 минути или докато тиквата омекне. Отцедете излишната вода.
2. Потопете натрошения хляб в една чаша мляко за 5 минути.
3. Добавете солта, мононатриевия глутамат, разтопеното масло и настърганото сирене при хляба и млякото. Разбърква се добре.
4. Изсипете сместа върху тиквата и разбъркайте хубаво.
5. Поръсете с галета. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 10 минути или докато сиренето се разтопи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ