Регистрация

Тиква с пармезан

Автор:
benito
|
Дата:
11 Mar
|
Видяна:
812
Оцени рецептата

1 малка глава лук, ситно нарязан

3 малки тикви цигулка, нарязани на тънки филийки

1/4 ч вода

1 ч мляко

3 филийки бял хляб, без кората, натрошен

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. мононатриев глутамат (по желание)

2 с.л. масло, разтопено

1/2 ч настърган пармезан

галета

 

1. Поставете нарязания лук и нарязаната на парчета тиква в 2-литров, устойчив на топлина, неметален съд за готвене с водата. Покрийте и сгорещете в микровълновата фурна за 7 минути или докато тиквата омекне. Отцедете излишната вода.

2. Потопете натрошения хляб в една чаша мляко за 5 минути.

3. Добавете солта, мононатриевия глутамат, разтопеното масло и настърганото сирене при хляба и млякото. Разбърква се добре.

4. Изсипете сместа върху тиквата и разбъркайте хубаво.

5. Поръсете с галета. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 10 минути или докато сиренето се разтопи.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта