Регистрация

Терияки скариди

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
25 Feb
|
Видяна:
2139
Оцени рецептата

1/2 ч соев сос

2 с.л. захар

1 с.л. растително масло

1 1/2 ч.л. царевично нишесте

1 скилидка чесън, счукан

1 ч.л. смлян пресен джинджифил

2 с.л. вода

900 г средно големи скариди, обелени и почистени

 

Смесете соевия сос, захарта, олиото, царевичното нишесте, чесъна, джинджифила и водата в малка тенджера. Оставете на слаб огън, като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти, около 1 минута; охладете. Покрийте скаридите със соса; отцедете излишния. Поставете върху решетка в тава за печене. Печете под грила във фурната за 3-4 мин. от всяка страна. Поднесете с клечки за зъби за набождане.

 





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта