Регистрация

Телешки шишчета

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
04 Apr
|
Видяна:
436
Оцени рецептата

3 с.л. царевично олио

1 малка глава лук, ситно нарязан

1 скилидка чесън, счукан

1/2 ч.л. люто чили на прах

1 1/2 ч.л. къри на прах

1 1/4 ч вода

2/3 ч едро смляно фъстъчено масло

1 ч.л. кафява захар

2 ч.л. тъмен соев сос

1 ч.л. лимонов сок

Сол на вкус

Прясно смлян черен пипер на вкус

450 г обезкостено телешко филе

Парчета лимон (по желание)

пресен кориандър (по желание)

 

За да приготвите фъстъчен сос, сгорещете 2 супени лъжици олио в тенджера. Добавете лука и чесъна и се запържва леко до златисто. Прибавете чилито на прах, кърито на прах, водата, фъстъченото масло и кафявата захар. Оставете да заври, оставете да къкри леко докато се сгъсти. Прибавете соевия сос и лимоновия сок, сол и черен пипер. Сложете сместа в чиния за сервиране. Загрейте грила. Намажете с мазнина. Нарежете месото на кубчета от по 1 см. Набодете ги (не много плътно) върху 8 бамбукови шишчета, като оставите малко място в двата края. Покрийте краищата с малки парчета фолио, за да не изгорят. Сложете шишчетата в намазана с мазнина тавичка. Намажете с останалата 1 супена лъжица олио. Гответе в предварително загрят грил за 10-15 минути, до готовност. Обръщайте и мажете често с мазнина по време на готвене. Украсете с парчета лимон и кориандър, ако желаете, и поднесете горещо с фъстъчен сос.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта