Телешка пастърма
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
680 г телешка флейка
Соев сос
Сос Уорчестър, по желание
Лук или чесън на прах, по желание
Изберете телешка флейка с дебелина 1 см. Отстранете всички мазнини и след това частично замразете, докато се втвърди. Нарежете на много тънки ленти с широчина 1 – 2 см. Сложете месните ивици в плитка чиния или здрава найлонова торбичка. Добавете соев или терияки сос, така че сосът да покрие месото. Ако желаете, може да добавите лук или чесън на прах или сос Уорчестър. Разклатете хубаво плика. Оставете в хладилника няколко часа или за през нощта. Извадете месото от маринатата, отцедете и оставете да изсъхне на въздух за няколко часа. Подредете месните ивици на един слой върху решетка. Сложете във фурната на слаб огън (80-90ºС) и гответе, докато месото е напълно изсушено. Съхранявайте в херметически затворен съд. Сервирайте като закуска или предястие.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ