Регистрация

Тарталети със сирене и ябълка

Автор:
marcheva
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
716
Оцени рецептата

За тестото:

2 ч брашно

1/2 ч.л. сол

1/2 ч безсолно масло, нарязано на малки парчета

5 с.л. ледена вода (или повече)

За ябълковата плънка:

1,2 кг ябълки, обелени, без сърцевината и едро нарязани

8 ч.л. захар

16 ч.л. настърган чедър

 

За тестото: Смесете брашното и солта в купа. Нарежете маслото и разбъркайте до получаването на ронливо тесто. Постепенно се поръсва с ледена вода, разбърква се с вилица, докато всичко се навлажни. Съберете тестото на топка. Разделете наполовина. Оформете всяка топка на квадрат. Увийте и се съхранява в хладилник 30 минути. На тарталетите: Загрейте фурната до 210С. Нарежете всеки квадрат тесто на 4. На леко набрашнена повърхност разточете всяко парче тесто на кръг с диаметър около 13 см. Поставете кръгчетата тесто във формички за тарталети. Подрежете краищата. Сложете в тавичка. Изсипете с лъжица нарязаните ябълки равномерно в тарталетите. Поръсете всяка с 1 ч.л. захар. Печете на 210 градуса за 20 минути или докато се получи златисто кафява коричка и ябълките са омекнали. Отстранете от огъня. Поръсете всяка тарталета с 2 ч.л. сирене. Печете на 210 градуса в продължение на 5 минути, докато бухнат и са златисто кафяви. Сервирайте топло или студено.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта