Тарталети със сирене и ябълка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
2 ч брашно
1/2 ч.л. сол
1/2 ч безсолно масло, нарязано на малки парчета
5 с.л. ледена вода (или повече)
За ябълковата плънка:
1,2 кг ябълки, обелени, без сърцевината и едро нарязани
8 ч.л. захар
16 ч.л. настърган чедър
За тестото: Смесете брашното и солта в купа. Нарежете маслото и разбъркайте до получаването на ронливо тесто. Постепенно се поръсва с ледена вода, разбърква се с вилица, докато всичко се навлажни. Съберете тестото на топка. Разделете наполовина. Оформете всяка топка на квадрат. Увийте и се съхранява в хладилник 30 минути. На тарталетите: Загрейте фурната до 210С. Нарежете всеки квадрат тесто на 4. На леко набрашнена повърхност разточете всяко парче тесто на кръг с диаметър около 13 см. Поставете кръгчетата тесто във формички за тарталети. Подрежете краищата. Сложете в тавичка. Изсипете с лъжица нарязаните ябълки равномерно в тарталетите. Поръсете всяка с 1 ч.л. захар. Печете на 210 градуса за 20 минути или докато се получи златисто кафява коричка и ябълките са омекнали. Отстранете от огъня. Поръсете всяка тарталета с 2 ч.л. сирене. Печете на 210 градуса в продължение на 5 минути, докато бухнат и са златисто кафяви. Сервирайте топло или студено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ