Тарталети с пушена пъстърва
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тарталетите:
1 белтък
2 с.л. зехтин
1/4 ч.л. сол
8 готови кори за баница
За пълната с пушена пъстърва:
2 пакета от 225 г крема сирене, меко
225 г филета пушена пъстърва, без кожа и кости
1/3 ч зелен лук, нарязан
4 ч.л. хрян, добре отцеден
1 ч краставица, настъргана
За тарталетите: Загрейте фурната до 160 градуса. Напръскайте 2 тави с чашки за мъфини с готварски спрей. В малка купа, разбийте белтъка, зехтина и солта. Постелете 1 кора върху работната си повърхност и намажете с разбитото яйце. Внимателно покрийте с друг лист. Намажете отново с белтък и покрийте с трети лист. Намажете отново, покрийте с четвърти лист кора, но този път без да намазвате. С нож, нарежете на 4 ленти по дължина и пет ленти на кръст, което прави 24 квадрата. Притиснете в чашите за мъфини и печете в продължение на 8 до 12 минути или до златисто кафяво и хрупкавост. Прехвърлете върху решетка, за да се охладят напълно. Процедурата се повтаря с останалите 4 листа кори и белтъчна смес.
За да направите пълнежа с пушена пъстърва: В кухненски робот, смесете крема сиренето и пушената пъстърва; разбийте, докато сместа е сравнително гладка. Добавете зеления лук и хряна и разбийте отново. Малко преди сервиране, поставете по около 1 пълна ч.л. от пълнежа във всяка тарталета и гарнирайте с настъргана краставица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ