Регистрация

Тарталета с червени и жълти чушки

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
28 Aug
|
Видяна:
362
Оцени рецептата

1 готов блат за тарталета

3 средно големи сладки чушки

2 големи чушки; смесени цветове, но за предпочитане червени и жълти

4 с.л. зехтин

1 малка глава червен лук, нарязан на тънки филийки

2 скилидки чесън, счукан

Сол

1/4 ч вода или бяло вино

Пипер

1 ч листа босилек, едро нарязани

2 с.л. пармезан, прясно настърган

2 цели яйца + 2 жълтъка

1 1/2 ч сметана

1 ч настърган Чедър

20 черни маслини, без костилка

 

Пригответе блата според указанията на опаковката. Разполовете чушките надлъжно, премахнете семената и след това ги разполовете напречно и нарежете много тънко. Сгорещете 2 супени лъжици от зехтина в широк тиган, добавете чушките, лука, половината чесън и 1/4 чаена лъжичка сол. Сотирайте на средно-висока температура в продължение на няколко минути, след което намалете огъня, добавете вода или бяло вино, сложете капак и се задушава, докато чушките и лукът са много меки. Опитайте на вкус за сол, и подправете с прясно смлян черен пипер, когато чушките и лукът са вече готови. Сложете две супени лъжици от зехтина в каната на блендера с останалите чесън и няколко листа босилек и пюрирайте. Постепенно добавете останалите листа босилек, като използвате още зехтин, ако е необходимо. Остържете пюрето в купа и смесете с пармезана и подправете със сол. Разбийте яйцата и жълтъците заедно, след това добавете сметаната, 1/2 чаена лъжичка сол и черен пипер. Загрейте фурната до 200ºС. Пригответе блата според указанията на опаковката и намажете с босилековото пюре, след това с половината настъргано сирене, следвано от чушките и лука и накрая маслините. Добавете останалото сирене, след това яйчения крем. Изпечете в центъра на фурната до златисто кафяво за около 35 - 40 минути. Оставете да престои 5-10 мин. преди сервиране.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта