Тарталета с червени и жълти чушки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 готов блат за тарталета
3 средно големи сладки чушки
2 големи чушки; смесени цветове, но за предпочитане червени и жълти
4 с.л. зехтин
1 малка глава червен лук, нарязан на тънки филийки
2 скилидки чесън, счукан
Сол
1/4 ч вода или бяло вино
Пипер
1 ч листа босилек, едро нарязани
2 с.л. пармезан, прясно настърган
2 цели яйца + 2 жълтъка
1 1/2 ч сметана
1 ч настърган Чедър
20 черни маслини, без костилка
Пригответе блата според указанията на опаковката. Разполовете чушките надлъжно, премахнете семената и след това ги разполовете напречно и нарежете много тънко. Сгорещете 2 супени лъжици от зехтина в широк тиган, добавете чушките, лука, половината чесън и 1/4 чаена лъжичка сол. Сотирайте на средно-висока температура в продължение на няколко минути, след което намалете огъня, добавете вода или бяло вино, сложете капак и се задушава, докато чушките и лукът са много меки. Опитайте на вкус за сол, и подправете с прясно смлян черен пипер, когато чушките и лукът са вече готови. Сложете две супени лъжици от зехтина в каната на блендера с останалите чесън и няколко листа босилек и пюрирайте. Постепенно добавете останалите листа босилек, като използвате още зехтин, ако е необходимо. Остържете пюрето в купа и смесете с пармезана и подправете със сол. Разбийте яйцата и жълтъците заедно, след това добавете сметаната, 1/2 чаена лъжичка сол и черен пипер. Загрейте фурната до 200ºС. Пригответе блата според указанията на опаковката и намажете с босилековото пюре, след това с половината настъргано сирене, следвано от чушките и лука и накрая маслините. Добавете останалото сирене, след това яйчения крем. Изпечете в центъра на фурната до златисто кафяво за около 35 - 40 минути. Оставете да престои 5-10 мин. преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ