Тарталета с рикота
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
За блата от царевично брашно:
1/2 ч масло; на стайна температура
2 с.л. захар
1 ч царевично брашно
2 яйца, със стайна температура
1 ч.л. сол
1 1/2 ч брашно
За пълнежа:
4 с.л. лук шалот или зелен лук, ситно нарязан
1 с.л. масло
2/3 ч пълномаслена сметана
1/2 ч бяло вино
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. смлян бял пипер
340 г рикота
3 яйца
1 1/2 с.л. лимонова мащерка, прясна, нарязана или други подправки, като див лук, магданоз или босилек
Начин на приготвяне:
За блата: Разбийте маслото и захарта на крем. Добавете царевичното брашно, яйцата и солта и разбийте до смесване. Добавете брашното и разбъркайте, докато тестото се оформи на топка. Увийте в найлон и се съхранява в хладилник за 1 часа. Разточете, така че да се побере на дъното на подготвена тава със свалящо се дъно и диаметър 23 см. Набодете с вилица на няколко пъти и печете в продължение на най-малко 8 минути при 180 градуса, докато леко покафенее. За пълнежа с рикота: Запържете шалота в маслото до омекване. Добавете сметаната, виното, солта и белия пипер. Оставете да се редуцира наполовина. Охлажда се. Добавете сиренето, яйцата и мащерката и разбийте до гладкост. Изсипете в блата. Пече се на 180 градуса във фурната за 35-40 минути или до стягане на пълнежа. Сервира се топло или на стайна температура. Поръсете с подправки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ